Malzemeler:

1/2 kg kurutulmus dolmalik biber (kofik)
2 su bardağı  pirinç
1 yemek kasigi kusüzümü
1 yemek kasigi fistik
1 yemek kasigi nane
1 yemek kasigi ince kıyılmış   dereotu
1 tatli kasigi toz seker
1.5 su bardağı  sıvıyag
4 kuru soğan
1 tatli kasigi tarçin
1 yemek kasigi tuz

Hazırlanışı:

Kofikleri sicak suda islatip çikarin. bir kapta suyunu süzüp bekletin.
Soganlari ince kiyin. tavaya sıvıyagi bosaltip kizdirdiktan sonra soganlari
Altin rengi alana dek kavurun.kavrulan soganlarin üzerine diger
Malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
Böylece dolma içini hazirlayin.kofikleri, hazirladiginiz dolma içiyle
Doldurup, dolmalarin agzini içleri pisme sirasinda disari tasmamasi için
Elinizle birlestirin. tencereye kalan yagdan döküp, kofikleri dizin. kisik
Ateste 30 dakika pisirin.



This entry was posted on 07:38 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: