Malzemeler:

1/2 kg. taze fasülye
1 soğan
2 çorba kaşığı margarin
100 gr. pastırma
8-10 milföy hamuru
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın. suyu süzülen fasülyeleri önce
Ikiye sonra dörde bölün. üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu
Süzün.
Soğanıince ince kıyın margarinle kavurun. pastırmalarısebze tahtasında
Kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın. haşlanmışfasülye, tuz,
Karabiber ilave edin. Malzemeler:i bir müddet kavurun ve ateşten alın.
Milföy hamurunu tezgaha alın. hamurun iki kenarınıortada 3 parmak yer
Kalacak şekilde 1 cm eninde kesin. kestiğiniz hamurun alt ve üst
Parçalarınıüst kısımda birbirine yapıştırın. hamurun yan kısımlarınıiki
Taraf da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Hamurun orta kısmınıfasülyeli iç malzeme ile doldurun. kenardaki şeritleri
Bir sağbir sol olmak üzere üst kısımda kapatın. bu işlemi hamur ve iç
Malzeme bitinceye kadar sürdürün.
Börekleri yağlanmışfırın tepsisine dizin. üzerlerine yumurta sarısısürün.
220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. sıcak
Servis yapın.



This entry was posted on 07:56 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: