Malzemeler:

3 adet orta boy kereviz
2 adet küçük boy havuç
2 adet patates
2 yemek kaşığı bezelye
1 başküçük soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
Yarım limon
Yeteri kadar tuz
Köfte için
350 gr kıyma
1 başsoğan
2 dilim bayat ekmek içi
2 adet domates
1 adet yumurta
1 adet sivri biber
Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı:

Bir tabağın içerisine ince kıyılmış soğan, ufalanmışekmek içi, kıyma, tuz
Ve kimyonu koyun. üzerine yumurta kırarak iyice yoğurup köfte hamurunu
Hazırlayın. hazırlamışolduğunuz köfte hamurunu kereviz büyüklüğünde
Yuvarlayın.
Kerevizleri derince soyup, etrafına kararmamasıiçin limon sürün. üzerine
Su koyarak çok az haşlayın. fırın tepsisini yağlayın. haşlanan kerevizleri
Ortadan ikiye bölüp ortalarınıhafifce çukurlaştırın. üzerlerine hazırlanan
Köfteleri yerleştirin. köftelerin üzerine yuvarlak doğranmışdomates dilimi
Ve küçük doğranmışsivri biberi koyarak tepsiye dizin.
250 derece sıcaklığındaki fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin. havuç
Ve patatesi küp küp doğrayın. İçerisine soğan ve sıvıyağilave ederek sote
Yapın. yumuşamaya başlayınca üzerine bezelye ilave edin. servis tabağına
Sebzelerle yerleştirip servise sunun.



This entry was posted on 08:31 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: