Malzemeler:

1 kg kabak
200 gr yağsız kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
2 adet domates
2 dişsarmısak
3 dal dereotu
Tuz, karabiber
Beşamel sos malzemesi
1 kahve fincanıun
2 çorba kaşığı tereyağ ı
1.5 su bardağı süt
1 kahve fincanıkaşar peyniri rendesi
Tuz

Hazırlanışı:

Soğanlarıince doğrayın. margarini tavada eritip soğanlarıpembeleşinceye
Kadar kavurun. kıymayıilave edin. tuz ve karabiber serpip kıyma suyunu
Çekinceye kadar pişirin.
Domateslerin kabuklarınısoyup küçük küpler halinde soğrayın. İnce
kıyılmış sarmısaklarla birlikte kıymaya ilave edin. domatesler suyunu
Çekinceye kadar pişirin.
Kabaklarıtemizleyip dörde bölün. kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün.
Haşlanmışkabaklarıfırın kabına yerleştirin. üzerine hazırladığınız kıymalı
Harcıyayın.
Başka bir kapta tereyağ ınıeritip unu kavurun. sütü azar azar ilave edip
Karıştırarak pişirin. tuzunu ekleyin. muhallebi kıvamına gelince ateşten
Alın. sosu kıymalıharcın üzerine boşaltın. rendelenmişkaşar peyniri
Serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar 15-20 dak. pişirin.
Dereotuyla süsleyip sıcak servis



This entry was posted on 08:18 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: