Malzemeler:

2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 orta boy havuç
½ su bardaği pirinç
1 su bardaği zeytinyağı
2 su bardağı su
100 g yaprak
1 limon
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
4-5 dal nane

Hazırlanışı:

Yapraklarısıcak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sıkıp süzün, tek
Tek ayırıp, saplarınıkoparın.
Zeytinyağının yarısınıbir tencereye alıp kızdırın, üzerine çam fıstığını
Ekleyin, birkaç dakika kavurun. soğanlarıince kıyıp, çam fıstıklarının
Üzerine ekleyin. soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavurun, pirinci
Ekleyip birkaç kez çevirin, üzerine su ve kuşüzümünü ilave edin.
Karabiber, şeker, tuz ve yenibaharıekledikten sonra iyice karıştırın. 5
Dakika kadar kaynatın. tencerenin altınıkapadıktan sonra ince kıyılmış
Maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip, iyice karıştırın.
İç alındıktan sonra, yapraklara sarın. havucu ve limonu dilimleyin.
Tencerenin dibine artan yapraklarıyerleştirin, üzerine yağlıkağıt koyun ve
Havuçları, üstüne dolmaları, üste limonlarıdizin.
En üste bir kapak kapatın, 1,5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını
Üzerinde gezdirip 20 dakika pişirin. soğuduktan sonra servis yapın.



This entry was posted on 08:08 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: