Malzemeler:

1 çorba kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı un
Yeterince su
Tuz
İçi İçin
1/2 paket margarin
3 çorba kaşığı tahin

Hazırlanışı:

5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. una bir tutam tuz ilave edelim.
Ortasınıhavuz gibi açarak yavaşyavaşsu ve sıvıyağilave edelim.
Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. hamuru 15-20 dakika
Kadar ılık bir yerde dinlendirelim.
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit
Büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmışbir zeminde
Oklava ile mantıyufkasıinceliğinde açalaım.
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek
Rulo yapalım. bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi
Saralım. bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. yufkaları, yağının donması
Için bir süre buzdolabında bekletelim.
Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. buzdolabından
Çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. bütün rulolar bitene dek
Devam edelim. katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.



This entry was posted on 08:00 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: