Malzemeler:

1 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
Alabildiğince un
1 çorba kaşığı tereyağ ı
2 çorba kaşığı yoğurt
Kavurmak İçin 3 çorba kaşığı un
Üzerine 1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı tereyağ ı

Hazırlanışı:

Genişbir kaba sıvıyağısu ve yoğurdu alıp karıştıralım. sirkeyi ilave
Edelim. aldığıkadar unu ve tuzu ekleyerek yoğuralım. kulak memesi
Yumuşaklığında bir hamur elde edelim. hamuru 20 dk dinlendirelim.
Bu arada küçük bir tavada bir çorba kaşığı yağıeritelim. 3 çorba kaşığı
Unu ilave edelim. un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım.
Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım. unlanmışbir
Zeminde mantıhamuru kalınlığında açalım.
Yufkaların üzerine erimiştereyağ ıgezdirelim. yufkanın karşılıklıkenarlarını
Üstüste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım. kare şeklini alan yufkanın
Ortasına bir çorba kaşığı kavrulmuşun koyalım. karşılıklıköşeleri zarf
Kapatır gibi kapatalım veya üçgen kapatıp kenarlarıbirleştirelim.
Ters çevirip yağlanmıştepsiye dizelim. üzerine yumurtanın sarısını
Sürelim. susam serpelim. önceden ısıtılmış orta ısılıfırında pişirelim.



This entry was posted on 07:57 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: