Malzemeler:

1/2 kg. taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr. parça kuzu eti
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 adet orta boy soğan
6-7 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Baklayıyıkadıktan sonra, kararmamasıiçin limon ve un karıştırılmışsuyun
Içinde bekletin.
Zeytinyağınıhafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmışsoğanıilave
Edip, pembeleştirin. yıkanmışkuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu
Ekleyin. et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.baklayı, küçük
Doğranmıştaze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip
Karıştırın.
Çanak şeklindeki enginarlarıtencereye dizin. üzerlerine etli baklayıkoyun.
1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile
Kaplayın, kapağınıkapatın.
Etli baklalıenginarıönce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.  afiyet olsun :)



This entry was posted on 08:14 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: