Malzemeler:

2 adet kabak
2 adet havuç
15 adet taze fasulye
10 adet mantar
2 adet domates
2 adet patates
4 adet sivri biber
1 adet soğan
3 dişsarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçlarıiri
Kuşbaşı şeklinde doğrayın. mantarlarılimonlu suda bekletin. sarımsakları
Soyup, bütün bırakın.
Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu
Buhar sepetlerine koyun. sepetleri üst üste koyup, kapağınıkapattıktan
Sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin.
Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. (buharda pişirmede,
Sebzelerin fazla yumuşamadan hafif kıtır kalarak pişirilmesine dikkat edin)
Pişen sebzeleri,büyük bir kaseye alın üzerine zeytinyağıgezdirin ve
Sebzeleri ezmeden hafifçe karıştırın. buharda türlüyü sıcak olarak servis
Yapın. çiğyağtadınısevmiyorsanız, sebzeleri bir tavada kızdırdığınız
Zeytinyağında 1 dakika sote edebilirsiniz.



This entry was posted on 08:13 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: