Malzemeler:

2 adet soğan
1 dişsarmısak
Kekik
50 gr. margarin
5 dilim tost ekmeği
250 ml. süt kreması
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
Rendelenmişmuskat (küçük hindistan cevizi)
600 gr. kereviz
4 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Soğan ve sarmısağısoyup kıyın. kekikle birlikte 20 gr. yağile kavurun.
Ekmekleri küb şeklinde doğrayın, kalan yağile kavurun. soğanlarla
Karıştırıp yuvarlak bir fırın kabının yayın.
Krema ve iki yumurtayıkarıştırın. tuz, karabiber ve muskatıekleyin.
Yarısınıekmeklerin üzerine dökün. bir tencerede bol tuzlu su kaynatın,
Şeker ve limon suyunu ekleyin. kerevizi soyun, ince rendeleyin.
Kaynamakta olan suda 1 dakika haşlayın. hemen süzüp soğuk suya tutun,
Süzülmeye bırakın.
Kalan yumurtanın sarısınıbeyazından ayırın. sarısınıyumurtalıkremanın
Ayırdığınız yarısına katın. kerevizleri bu krema ve tuz ile karıştırın.
Yumurta beyazınıkar haline gelene kadar çırpın. kerevizlere katın ve fırın
Kabındaki ekmeklerin üzerine dökün. önceden ısıtılmış fırında 30 dakika
Pişirin.



This entry was posted on 08:21 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: