Malzemeler:

1 kg kabak
3 adet yumurta
200 gr krem şanti
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, dereotu

Hazırlanışı:

Kabakların, kabuklarınıkazıyın. yıkayıp tuzlu suda hafif yumuşayıncaya
Kadar haşlayın. kabakları1 cm kalınlığında boyuna kesin. yağlanmış
Tepsiye sık olarak yerleştirin.
Bir kapta üç yumurtayıiyice çırpın. İçerisine krem şanti ilave ederek tekrar
Çırpın. rendelenmişbeyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu içerisine ilave
Edip karıştırın.
Yapmışolduğunuz karışımıkabakların üzerine dökün. geriye kalan
Kabaklar ile üzerini kapatın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında
Pembeleşinceye kadar pişirin. servis tabağına alarak servise sunun.



This entry was posted on 08:32 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: