Malzemeler:

100g kuzu kuşbaşıet
3 patlıcan
100 g bamya
2 kabak
150 g taze fasulye
2 soğan
2 su bardağı ayçiçeğiyağı1 domates
4 sivribiber
3 su bardağı kemik suyu
50 g tereyağ ı
1 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı:

1 soğanıküp doğrayın, fasulyeyle birlikte tereyağ ının 2/3’ünde 10
Dakika kavurun, salçayıekledikten sonra 1 dakika daha kavurun, kemik
Suyunu ilave ettikten sonra 25 dakika kaynatın.
Kabaklar, bamya, 1 patlıcan ve 2 sivribiberi küp doğrayıp fasulyenin
Üzerine ekleyip 15 dakika kaynatın. diğer iki patlıcanıdilimleyip
Ayçiçeğiyağında kızartın.
Diğer soğanıince kıyın kalan tereyağ ında kavurun, üzerine eti ekleyip 5
Dakika daha kavurun, ½ su bardağı su ilave ettikten sonra, et pişene
Kadar kaynatın.
Pişirdiğiniz sebzelerle eti karıştırın ve tepsiye yayın, kızarmışpatlıcanları
Üstüne dizin. en üste iri doğranmışdomates ve biberleri dizip, orta ısıdaki
Fırında 7-8 dakika pişirdikten sonra servis edin.



This entry was posted on 08:10 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: