Malzemeler:

1 kahve fincanıpirinç
3 su bardağı et suyu
4 dolmalık biber
Tuz, karabiber
2 soğan
Kekik
8 kahve fincan rendelenmişkaşar peyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kıyma
200 gr süt kreması
4 çorba kaşığı margarin
400 gr soyulmuşdomates

Hazırlanışı:

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. piştikten sonra ateşten alıp
Soğumasınıbekleyin.
Biberleri yıkayıp ikiye bölün. çekirdekerini ayıklayıp içlerine tuz ve
Karabiber serpin. soğanısoyup küçük küpler halinde doğrayın.
Fırını200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. yağıbir tavada kızdırıp
Soğanın yarısınıkavurun. kıyma, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. kıymayı
Iyice kavurun. peynirin yarısınısüt kremasıile karıştırın. tuz ve
Karabiberle tatlandırın.
Kıymalıkarışımıpirinçle karıştırıp biberlere doldurun. fırına dayanıklıbir
Kaba yerleştirin. margarinin üçte ikisini küçük parçalara bölüp biberlerin
Üzerine sürün. 1 su bardağı et suyunu kaba ilave edip fırına sürün. fırının
Orta bölmesinde 30, 40 dakika kadar pişirin.
Bu arada domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. kalan soğan ve
Margarini büyük bir tavada kavurun. domatesleri ve kalan et suyunu
Ekleyip 10 dakika kadar pişirin. tuz ve karabiberle tatlandırın.
Biberlerin pişme süresinin son 5 dakikasında, kalan peyniri üzerine serpip
Pişirin. kıymalıbiber kayıklarınıdomates sosu eşliğinde servis yapın.



This entry was posted on 08:28 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: