Malzemeler:

1 kg. iri kereviz
100 gr. un (2/3 su bardağı )
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
2 adet yumurta
60 gr. galeta unu (1/2 su bardağı )
3-4 dilim limon
60 gr. rendelenmişkaşar peyniri
150 ml. sıvıyağ(2 çay bardağı )

Hazırlanışı:

Kerevizleri soyun, ikiye bölün, 1 cm. kalınlığında parçalar halinde
Dilimleyin.
Tuzlu ve limonlu suda limon dilimlerini de ilave ederek 15 dakika haşlayın.
Soğuk suya tutup süzün. kağıt havlu ile kurulayın. tuz ve karabiber
Serpin.
İlk önce una, sonra çirpilmişyumurtaya, en son galeta ununa ve peynir
Rendesine bulayin.
Sıvıyağıorta ateşte ısıtın ve kereviz dilimlerini bu yağda kızartın. fazla
Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın.
Sosla veya garnitür olarak yemek yanında servis yapın.



This entry was posted on 08:24 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: