Malzemeler:

2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
İçi İçin:
1/2 kg ispanak
250 gr beyaz peynir
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine:
2 adet yumurta beyazı

Hazırlanışı:

Öncelikle hamuru hazırlayın. bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz
Ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. bu arada içini hazırlayın. ispanakları
Ayıklayıp yıkayın. suyunu iyice süzün. yapraklarınıince ince doğrayın.
Derince bir kapta beyaz peynir, zeytinyağıve ıspanaklarıkarıştırın.
Dolaptan aldığınız hamuru, merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. açtığınız
Hamurun üzerine kahve fincanıkoyup yuvarlaklar kesin. artan hamuru
Yeniden yoğurup açın. hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.
Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazısürün. bir yarısına
Hazırladığınız içi yerleştirin. diğer yarısınıüzerine kapayın. bu şekilde
Yarım ay biçiminde çörekler elde etmişolursunuz. üzerlerine sıvıyağ
Sürün. çörekotu serpin. önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzerleri
Kızarana dek pişirip servis yapın.



This entry was posted on 08:02 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: