Malzemeler:

2 dişsarımsak
1 çorba kaşığı un
200 gr. mantar
1,5 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı çiğkrema
Tuz, karabiber
1 çay bardağı rendelenmişkaşar peyniri
4 adet enginar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan

Hazırlanışı:

Yıkanmışayıklanmışenginarlarıtuzlu limonlu suda yumuşayana kadar
Haşlayın.
Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklıyağlanmışbir cam kaba dizin.
Bir tencerede zeytinyağınıhafif kızdırın. küp şeklinde doğranmışsoğan ve
Sarımsağıyağda pembeleştirin. unu ilave edin. devamlıkarıştırarak sıcak
Sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız sosa, ince kesilmişmantar, çiğkrema, tuz ve karabiber
Ekleyip karıştırın.
Karışımıtepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun. üzerlerine
Rendelenmişkaşar peyniri serpin.
200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25
Dakika tutun. mantarlıenginar ograteni sıcak olarak servis yapın.



This entry was posted on 08:13 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: