Malzemeler:
1 orta boy lahana veya demet kara lahana
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
1 kahve fincanı ince bulgur
Yarim demet maydanoz
2 tatli kasigi nane
1 tatli kasigi karabiber
1 fincan sıvı yag.
Yeteri kadar tuz
Sos için:
2 dis sarmisak
1 yemek kasgi salça
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Sicak suda lahanalari haslayin. haslanmis mercimek, ince kıyılmış soğan,
Maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yagi karıştırın, uzunca
Kesilmis lahanalarin kenarina iç malzemeden koyarak muska seklinde
Sarin.
Tencereye sikica yerlestirin. üzerine sarimsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı
Yag karisimini döktükten sonra, yumusayincaya kadar pisirin. sicak veya
Soguk servise sunun
0 yorum: