Malzemeler:

Su bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1/2 kg kuşbaşıet
1 çorba kaşığı salça
1 bardak su
1 tatlıkaşığı karabiber
12 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Tuz

Hazırlanışı:

Bir tencereye 1 su bardağı sıvıyağıkoyun. 1 adet soğanıyemeklik
Doğrayın. yağın içinde soğanlarıpembeleşinceye kadar kavurun. İçine
Yarım kg. kuşbaşıeti atıp, kavurun. daha sonra tencerenin kapağını
Kapatın. kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin. 1 çorba kaşığı salça 1 su
Bardağı su, 1 tatlıkaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.
Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın.
Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin. İkinci milföye simit şekli
Verip birinci milföyün üzerine koyun. en üste de bir fırça yardımıyle
Yumurta sarısısürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın. milföyler
Sararınca fırından çıkarın. ortalarına hazırladığınız etleri koyun. daha
Sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun



This entry was posted on 07:54 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: