Malzemeler:
4 adet şalgam
4 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı bal
100 gr. tereyağ ı
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. soğanıortadan ikiye
Kesin. küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba kaşığı
Bal ve soğanıekleyip kaynatın. sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.
Sebzeleri sudan çıkarıp süzün. 50 gr. tereyağ ında kavurun. tuz, karabiber
Ve defne yaprağınıekleyin. üzerine kalan 1 çorba kaşığı balıkoyup
Karıştırın.
Ballısebzeleri tereyağ ında kızartılmışbonfilenin yanında garnitür olarak
Servis yapın.
0 yorum: