Malzemeler:

3 havuç
2 kabak
1/2 kg İç bezelye
200 gr taze fasulye
2 dolmalık yeşil biber
2 dolmalık kırmızıbiber
3 taze soğan
1 kuru soğan
10 kiraz domates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanısu
1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı:

Havuçlarıtemizleyip bir parmak kalınlığında dilimleyin. kabakları
Temizleyip iri küpler halinde doğrayın. bezelye tanelerini yıkayıp süzün.
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. biberlerin çekirdekli kısımlarınıçıkarıp şeritler
Halinde kesin. taze soğanlarıtemizleyip doğrayın. kuru soğanıiri küpler
Halinde doğrayın.
Sıvıyağıtencerede ısıtıp soğanıpembeleştirin. sırasıyla havuç, fasulye,
Bezelye, kabak, biber ve taze soğanlarıekleyip kavurun. su, tuz,
Karabiber ve kiraz domatesleri ilave edin. kapağıkapalıolarak 10 dakika
Pişirin. suyunu çekince ateşten alın.
Fırını180 dereceye ayarlayın. fırın kalıbınıyağlıkağıtla kaplayıp
Pişirdiğiniz sebzeleri kalıba alın ve kekik serpin üzerini yağlıkağıtla
Kapatıp fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. kağıttan çıkarıp
Servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.



This entry was posted on 08:20 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: