Malzemeler:

2 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
3 gr kuru maya
1/2 tatlıkaşığı toz şeker
1/4 su bardağı ilık su
150 gr yoğurt
450 gr domates
1 orta boy soğan
250 gr kıyma
1 demet maydanoz
5 dişsarmısak
5 adet sivribiber

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. sarmısağı
Dövün. maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. limonu 8’e bölün.
Kabuklarınısoyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.
Unu eleyin. 2 yemek kaşığı nıayırıp kalanını2 çay kaşığı tuzu katıp
Karıştırın. unun ortasınıhavuz biçiminde açın. mayalı şekerli suyu ve
Yoğurdu koyup iyice karıştırın. elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele
Yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. üzerine nemli bir bez örterek 30
Dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. hamuru iri yumurta
Büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. her pazıyıunlayarak
Elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.
Bu arada harcıhazırlayın. bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı,
Maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. ancak hamurların
Kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. unladığınız fırın tepsisine
Lahmacunlarıdizin. önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz
Lahmacunları15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.



This entry was posted on 07:55 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: