Malzemeler:

Hamur malzemesi:
150 gr margarin
2 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
Harç malzemesi:
3 kabak
6 taze soğan
3 domates
2 yumurta
1/2 demet dereotu
100 gr beyaz peynir
3 sosis
1 su bardağı krema
Tuz, karabiber, fesleğen

Hazırlanışı:

Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın.yumurta,un,tuz ve şekeri ilave
Ederek tart hamurunu yoğurun.30 dk buzdolabında dinlendirin.
Taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın.domateslerin kabuklarınısoyup
Küp küp doğrayın. kabaklarıtemizleyip yuvarlak dilimleyin.tuzlu suda hafif
Haşlayın ve süzün.
Hamuru yağlanmıştart kalıbına yayıp üzerine çatalla delikler açın.200
Dereceli fırında 15 dk pişirin.fırından çıkarıp üzerine kabakları
Döşeyin.kıyılmış soğan, dereotu, domates ve ince dilimlenmişsosisleri
Yerleştirin.
Kremayıyumurta ile çırpın.ezilmişbeyaz peynir,tuz,karabiber ve
Fesleğenle karıştırıp tartın üzerine dökün.fırında 40 dk daha pişirip servis
Yapın



This entry was posted on 08:00 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: