Malzemeler:

1 adet maydanoz
150 ml. sıvıyağ(2 çay bardağı )
3 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
125 gr. margarin
1 adet muskat (rendelenmişküçük hindistan cevizi)
1 adet limon (dilimlenmiş)

Hazırlanışı:

Maydanozun saplarınıayırın, yıkayın, süzün. sıvıyağıbir tavada ısıtın,
Iyice kuruyan maydanozu kısım kısım yağa atıp yarımşar dakika kızartın.
Fazla yağlarının süzülmesi için kagıt havlu üzerine alın. kerevizin
Kabuklarınıkalınca soyun, küb şeklinde doğrayın. tencereye kerevizlerin
Üstünü örtecek kadar su koyun. 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave
Edip 20 dakika ağzıkapalıolarak pişirin.
Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün. yağile birlikte mutfak robotuna
Koyun, tuz, karabiber, muskat ve kalan limon suyu ile birlikte 3-4 dakika
Karıştırın.
Kızarmışmaydanoz ve limon dilimleri ile süslediğiniz kereviz püresini kuzu
Pirzolasıile servis yapabilirsınız.



This entry was posted on 08:25 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: