Malzemeler:

1,5 kg kemikli dana eti
4 adet defne yaprağı
1 adet piliç (1,3 kg)
2 demet taze soğan
400 gr havuç
1 adet kereviz
1 adet küçük lahana
750 gr küçük patates
1 dal biberiye
Tuz, karabiber, kekik
2 yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı:

Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. kaynamaya
Başlayınca köpüğünü alın.
Tavuğu parçalara ayırın. 1 saat sonra tenceredeki dana etme katın.
Beraber haşlayın.
Taze soğanın yeşil kısımlarınıince ince kıyın. beyaz kısımlarınıortadan
Ikiye kesin. tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün
Bırakın.
Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin. 15 dakika sonra havuç,
Kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağınıekleyin.
Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde pişirin. tuz, karabiber, margarin ve
Soğanın yeşil kısımlarınıekleyin.
Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.



This entry was posted on 08:26 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: