Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşıet
1 tatlıkaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber,
Karabiber, tuz
Hamuru için:
20 gram yaşmaya (kibrit kutusunun yarısıkadar)
1 su bardağı süt
1 tatlıkaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
Alabildiğince un

Hazırlanışı:

Kuşbaşıeti, 1 tatlıkaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye
Aktarın. yeterince tuz serpin. tencerenin kapağınısıkıca kapatın. kısık
Ateşte kendi suyuyla pişirin (eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su
Ekleyebilirsiniz).
Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlıkaşığı tozşekeri bir kapta
Karıştırın. mayanın erimesini sağlayın. tuz ve yumuşatılmışmargarini
Ekleyin. bu malzemenin aldığıkadar unu ekleyin. yumuşak ve ele
Yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru yoğurduktan sonra mayalandıracağınız kabıyağlayın. hamuru
Içine koyun, 1 saat bekletin. elinizi unlayıp, hamuru unlu tezgaha alın.
Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın. eti ortasına yerleştirin.
Yuvarlak olacak şekilde kapatın. hamurun her tarafının eşit kalınlıkta
Olmasına dikkat edin. üzerine yumurta sarısısürüp, susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. sıcak
Servis yapın.



This entry was posted on 07:57 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: