Malzemeler:
4 orta boy kabak
2 orta boy soğan
25 g tereyağ ı
150 g dana ve koyun kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı kemik suyu
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz
Karabiber,tuz
Terbiye malzemesİ
1 yumurta
½ yemek kaşığı un
½ su bardağı kemik suyu
Hazırlanışı:
Kabakların üstünü kazıyıp, ikiye bölün, içlerini oyun.
Soğanlarıince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber
Ve tuzu ekleyin iyice karıştırın..
Hazırladığınız harcıkabaklara doldurun, üzerine kemik suyunu ekleyerek
15 dakika kadar pişirin.
Terbiye için yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin,
Çırpmaya devam edin, kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek
Malzemeyi ısıtın, terbiyeyi de tencereye ekleyin, tereyağ ınıda koyduktan
Sonra 2 dakika kadar pişirin.
ın.
0 yorum: