Malzemeler:

Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardağı , 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı , 60 gr
Ayva 6 orta boy, 1400 gr
Pekmez 1 çay bardağı , 125 gr
Kisnis 1/2 yemek kasigi, 1.4 gr
Tuz 1/2 tatli kasigi, 3 gr
Margarin 1 yemek kasigi, 10 gr

Hazırlanışı:

Kiymayi bir tencerede, kisik ateste kendi biraktigi suyu çekinceye degin,
Yaklasik 15 dakika pisir.
Pirinci yika, süz. ayvalari yika, içlerinioy ve kararmalari için limonlu suya
At. kiyma, pirinç, pekmez, kisnis, tuz ve yagi iyice karistir.
Ayvalarin içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerlestir. sicak suyu
Ekle, ayvaiar yumusayincaya degin, yaklasik 30 dakika pisir.



This entry was posted on 07:51 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: