Malzemeler:

1 kg kabugu soyulmus balkabagi
3 çorba kasigi pirinç
1/2 kg kuzu kiymasi
1 tutam ince kıyılmış   taze nane
4 çay kasigi kirmizibiber
1 çorba kasigi salça
2 çorba kasigi tereyagi
1 tutam ince kıyılmış   maydanoz
Tuz

Hazırlanışı:

Balkabagini dilim dilim kesin. çekirdeklerini temizleyin. ortadan ikiye
Ayirin. üzerindeki etli kismin yarisinizarar vermeden kabaktan siyirin.
Dilimin içini bir kasik yardimiyle oyun.
Pirinci yikayin. yagli kuzu kiymasi, ince kıyılmış   nane, rendelenmis soğan
Ile tuzu, biber ve salçanin yarisini karistirip kabaklarin içine doldurun.
Üzerine kabaklardan ayirdiginiz parçalari kapatin.
Tereyagi, salça, tuz ve biberi bir tencereye alin. 2 dakika karistirarak koyu
Bir sos elde edin. 1 su bardağı  su ilave edin. bir tasim kaynatin. kabaklari
Bir tencereye koyun. hazirladiginiz sosu üzerine dökün. yumusayana dek
Pisirin. tencereden aldiktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.



This entry was posted on 07:35 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: