Malzemeler:
750 gr kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı susam
Marinat İçin:
5 patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağınıkarıştırın.
Kuşbaşıtavuk etlerini içine ilave edin. arasır karıştırarak 2 saat bir
Kenarda bekletin.
Bu sürenin sonunda tavuk etlerinin üzerine susamıserpiştirip tekrar
Karıştırın.
Tavuk etlerini marinatta 2 saat bekletip, üzerlerine susamıserptikten
Sonra, karıştırın.
Izgaranızıyakın. tavuk parçalarını şişlere geçirin. bir kez çevirerek
Yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin.
Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis
Yapın.
0 yorum: