Malzemeler:

100 gr taze fasulye
Karabiber
1 dişsarmısak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet taze soğan
6 adet bebek mısır (konserve)
200 gr hindi füme jambonu
Birer kırmızıve sarıdolmalık biber
150 gr dondurulmuşbezelye
100 ml et suyu
125 gr pirinç

Hazırlanışı:

Pirinçle pilavıhazırlayın. taze fasulyeyi yıkayıp keserek üçe bölün.
Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. küçük küçük doğrayın.
Sarmısağısoyup presten geçirin. taze soğanıtemizleyin. yıkayıp halka
Halka doğrayın. mısırların suyunu süzüp uzunlamasına ikiye bölün. hindi
Fümeyi şerit şerit kesin.
Yağıtavada kızdırın. taze fasulye, biber, sarmısak, taze soğan ve
Bezelyeyi kavurup et suyunu ilave edin. tuz ve karabiberle tatlandırın.
Üzerini kapatıp 2 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. hindi şeritlerini
Tavaya alıp sebzeleri 3, 4 dakika daha pişirin. pilavısebzelerle karıştırıp
Servis tabağına alın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 09:51 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: