Malzemeler:

1 adet orta boy mor lahana
2 orta boy kuru soğan
50 gr argarin
1,5 kahve fincanısirke
1 dolu çorba kaşığı tarcın
2 dolu çorba kaşığı toz seker
1 çorba kaşığı un

Hazırlanışı:

Lahanayıince ince kıyınız. yaprakların ortasındaki kalın damarları
Çıkarınız.lahana elyafı3, 5 cm uzunluğunda olmalıdır. kıyılmış lahanaları
Delikli bir kevgire koyunuz ve üzerine kaynar su ilave ederek bir kaç
Dakika içinde bırakınız. çıkan mor suyu dökünüz.
2 kuru soğanımümkün olduğunca ince kiyiniz. rende yapmayınız.
Margarinde yakmadan kavurunuz. kaynar sudan geçen ve süzülen mor
Lahanayıkavrulmuşsoğanın üzerine koyunuz. 10 dakika kadar hiç su ilave
Etmeden kavurmaya devam ediniz. yavaşyavaşkendi suyunu
Bırakacaktır.
Kavrulmuşlahana üzerine sirkeyi, tuz karabiber şeker ve tarcınıilave
Ediniz, üzerini örtecek kadar sıcak su da katarak pişmeye bırakınız.
Eğer bir tatlıkaşığı avrupa kimyon "kümmel" koyarsanız yurtdışındaki tadı
Elde edersiniz. kümmel mısır çarşısında satılmaktadır. bu kimyon tat
Olarak bizim kullandığımız kimyona benzemez. bu garnide de yerli kimyon
Kullanılamaz.
Eğer lahana pişmişolduğu halde hala sulu ise üzerine elekten geçirerek un
Serpiniz. bu lahana sosunu koyulaştıracaktır.
Suyu kafi ise un katmayınız.sıcak servis edilir. izgara et/tavuk, az soslu et
Yemekleri bilhassa sosis yanında verilebilir.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: