Malzemeler:

3 adet kemer patlıcan
Yarim su bardağı  sızma zeytinyağı
1 kahve fincanıbalsamic sirke
5-6 yaprak adaçayı
1 kahve kaşığı kekik

Hazırlanışı:

Kemer patlıcanlarıalaca soyunuz. ortadan ikiye bölünüz. kılıçlamasına 1
Cm kalınlığında paraçalara ayırınız. bol tuzlu su içinde yarım saat
Dinlendiriniz. siyah renkli acısuyunu döküp güzelce yıkayınız ve
Kurulayiniz.
Kızdırılmıştost makinesine patlıcanlarıdiziniz ve yumuşayıp yol yol yanana
Kadar kızartınız. kızarmışparçalarıservis yapılacak kare veya dikdörtgen
Kaba alınız. derinlik fazla olmamalıdır.
Üzerine zeytinyağınıbalsamik sirkeyi ve baharatlarıda koyarak en az dört
Saat dinlendiriniz. arada bir altüst ediniz.
Taze fesleğen ile süsleyerek servis yapiniz.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:17 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: