Malzemeler:

Kavurma icin
750 gr kuzu eti
250 gr arpacik soğan
2 adet domates
10 dis sarmisak
3 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kakule(7gr)
Hamur icin
1/2 kg milfoy hamuru

Hazırlanışı:

Etleri tencereye alip, uzerine tuz serpilir ve etler suyunu cekinceye kadar
Kapagi kapali olarak pisirilir. once orta, sonra kisik ateste surekli
Karistirilarak etler iyice yumusayincaya kadar kavrulur ve ayri bir tabaga
Alinir.
Etlerin pistigi tencereye arpacik soganlari ilave edip 3-4 dakika kavrulur.
Domatesler soyulup, sivri biberler kucuk kucuk dogranir ve kavrulmakta
Olan soganlara eklenir.et ve baharatlar ilave edilerek karistirilir.
Kavrulunca atesten alinir.princ mis tereyaginda kavrulur,havuc temizlenip
Kup kup dogranir. havuc, tarcin, kus uzumu, magi etsuyu ve tuzu ekleyip
Kisik atesde kapagi kapali olarak pisirilir. atesten alinip uzerine kagit havlu
Ortulerek dinlendirilir.milfoy hamuru yarim santimden biraz ince acilir.
Hamurun cevresinden ince seritler kesilerek alabildigince duzgun ve
Yuvarlak bir sekil elde edilir. dibi yuvarlak bir tencerenin icine hamur
Kenarlari disa sarkacak sekilde yerlestirilir.uzerine bir sira pilav, degisimli
Olarak doldurulur. sarkan hamurlar pilavin uzerine kapatilir.tencere firin
Tepsisine ters cevrilerek uzerine cirpilmis yumurta surulur. onceden isitilan
180 dereceye ayarli firinda nar gibi kizarincaya kadar pisirilir.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 10:26 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: