Malzemeler:

250 ml elma sirkesi
125 gr toz seker
2 çorba kaşığı pekmez
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kırmızıpul biber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı chili powder
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı karanfil
1/2 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı zencefil
2 dişezilmişsarımsak
Yarim kg fındık iriliğinde dogranmis elma
250 gr seftali ceviz iriliğinde dogranmis

Hazırlanışı:

Bütün bu malzemeyi kısık ateşte arada bir karıştırarak bir saat pişiriniz.
Soğuyunca cam bir kavanoza alıp buz dolabına kaldırınız. bir yıl müddetle
Lezzetinden hiç bir şey kaybetmeden durur.
Izgara et, tavuk ve sosislerin yanına veya üstüne sos olarak konur. sos
Soğuk olarak servis yapilir.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:18 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: