Malzemeler:

600 gr bonfile
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağ ı
300 gr mantar
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1/8 litre beyaz çarap
2 çorba kaşığı krema

Hazırlanışı:

Bonfileyi küçük parmak inceliğinde parçalara bölünüz. sıvıyağıkızdırıp
Bonfilelerin her tarafıpembelesinceye kadar kavurunuz. kavrulmuşeti
Tavadan ayrıbir yere alınız,bu sefer aynıyağiçinde ince ince dogranmis
Soğanı, yaprak halinde doğranmışmantarlarıkavurunuz.
Şarabıilave ettikten sonra kısık ateşte kremayıtuz ve karabiberini de
Koyunuz.hafifçe kaynamaya başlayınca tereyağ ınıilave ettikten sonra
Elekten geçirerek unuda katınız.koyu kıvamda bir sos elde edilmişolur.
Buna kenara ayırdığımız etleri katarak bir taşım pişiriniz ve sıcak servis
Ediniz.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 10:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: