Malzemeler:

1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı su
Alacağıkadar un
1/2 kg kavrulmuş-dövülmüşfındık
1/2 kg nişasta
1 kg toz şeker
6 bardak su (şerbet için)
Yarım limon suyu (şerbet için)

Hazırlanışı:

Önce yumurta, su, yoğurt ve zeytinyağıkarıştırılıp un katılıp en az 15
Dakika yoğrulur. (kıvamıkulak memesi yumuşaklığında olacak). hamur
Yapılır, daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde yumaklar haline getirilip 2
Saat dinlendirilir. dinlenen hamur tahta sofra üzerinde açılır. açılan hamur
Ikiye katlanır, içine dövülmüşfındık serpilir. genişyerinden çubuğa sarılır
Ve elle hafif büzülür. çubuktan çıktıktan sonra istenilen büyüklükte kesilir,
Tepsiye dizilir. tereyağ ıeritilip üzerine dağlanır. kızgın fırında hafifçe
Pembeleşinceye adar pişirilir. soğuduktan sonra hazırlanan sıcak şerbetle
Ballandırılır. soğuk olarak servise sunulur.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: