Malzemeler:

1 kg. bulgur
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 başsarmısak
3 adet domates

Hazırlanışı:

Bulgur ile irmik ıslatılıp, yoğurulur. İçine yumurtalar kırılır, en son da un
Ilave edilerek iyice yoğurulur. fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp,
Yuvarlanır. ortasına parmak ile bastılır.
Kaynamışsuya bir tutam tuz, bir tutam limon tuzu atılır ve köfteler ilave
Edilir. İyice kaynadıktan sonra suyu süzülür.dövülmüşsarmısak ile
Rendelenmişdomatesler, yağve salça ile kavrulur. kavurulan bu sos,
Köftelerin üzerine gezdirilir. kıyılmış maydonozla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 10:04 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: