Malzemeler:

4 adet orta boy muz
1 yemek kaşığı tereyağ ı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı viski veya kanyak
Yanında servis yapmak için:

Hazırlanışı:

Oldukça genişbir .tavayıocağın üzerine oturtalım ve içine tereyağ ını
Koyup, erimeye bırakalım. bu arada muzlarımızıhemen soyup bir kesme
Tahtasının üzerine koyalım ve uzunlamasına kestiğimiz muzları, eriyip,
Hafifçe kızgınlaşmaya başlayan tavanın içine sıra sıra oturtalım. üzerlerine
Toz şekeri serpiştirip, 3-4 dakika kızartma yapar gibi bekleyelim. ancak bu
Sürenin sonunda hemen viski ya da kanyağımuzların üzerine dökelim.
(ama hemen kafamızıocaktan geriye tutalım. çünkü içinde yüksek alkol
Olan viski ya da kanyak hemen alev alacaktır. aslında aşçılıkta bu işe
Flambe; deniliyor.tavayısallayın zaten alev hemen
Sönecektir).tavayıocaktan alıp, içinde iyice karamelize olmuşmuzları
Sıcakken bir servis tabağına aktarın. yanına dadondurmalarıkoyarak
Servisinizi yapın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 09:50 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: