Malzemeler:

1 adet tavuk yaklaşık 1200 gr
2 orta boy soğan
5 dişsarmısak
5 kırmızıolgun domates
1 kahve fincanızeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
300 gr yasmin pirinci
1 litre etsuyu yada 2 tablet etsuyu
2 çay kaşığı safran
250 gr beyaz etli balık filetesu
200 gr istakoz,konserve olabilir
250 gr midye kabuksuz iç
1 kahve fincanıdonmuşbezelye
3/4 su bardağı beyaz şarap
15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin

Hazırlanışı:

Tavuğu kemikli olarak 8 parçaya ayırınız. yıkayıp kurulayınız. soğanı,
Sarmısağı, kabuğu soyulmuşdomatesleri 6 şar parçaya bölüp hazırlayınız.
Parçalara ayrılmıştavuğu zeytinyağında her tarafıpembe pembe olana
Kadar paelya tavasında kızartınız. (kenarıyüksekçe kapaklı24 cm çapında
Bir tava) tuzlayıp biberleyiniz.
Aynıtavaya soğanısarmısağıve pirinci de katarak kavurmaya devam
Ediniz. soğanlar ölünce 1 litre et suyunu ilave ediniz. safranıda koyunuz
Ve kapağıkapalıolarak hafif ateşte pişiriniz.
15 dakika tutunuz.
Balığı8-10 parçaya bölünüz. balık parcalarını, ufak hale getirilen istakozu,
Midyeleri, domatesleri, pirinçleri kırmadan hafifçe karıştırarak ilave ediniz.
Üzerine şarabıda koyduktan sonra çok kısık ateşte 15 dakika daha kapalı
Kapak tutunuz. çok az zeytin yağında sosisleri iyice kızarttıktan sonra
Pişmişolan paelye tavasının üzerine yarıya bölünmüşzeytinlerle beraber
Yayınız. paelya pişirildiği tava ile servise hazırdır.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 10:22 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: