Malzemeler:

3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 bardak kuru barbunya (yada meksika fasulyesi)
1/2 bardak köftelik bulgur
1,5 su bardağı domates suyu (1 kutu konserve yaklaşık 400 gr.)
4 dişçok ince kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
3 orta boy soğan (200 gr. kadar)
1/2 orta boy kereviz
3 orta boy havuç
1/2 litre et suyu
1/2 su bardağı tane haşlanmışmısır
2 defne yaprağı
1 çorba kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, acıkırmızıbiber (isot olabilir)

Hazırlanışı:

Fasulyeleri bir gece önceden önce bol suya ıslayın. ertesi gün yeterince
Suda haşlayın.düdüklüde 15 dakika, normal tencerede yumuşayıncaya
Kadar.
Haşlama suyunu dökün. domates suyunu bir taşım kaynatın ve yarısını
Köftelik bulgurun üzerine dökerek şişmeye bırakın.
Zeytinyağınıtencereye koyduktan sonra kızdırın ve ince kıyılmış soğanı
Kavurun. salçayıda bir miktar soğanla kavurduktan sonra; çok ince
kıyılmış sarımsak ,tavla zarıiriliğinde doğranmışhavuç ve kerevizi, defne
Yaprağınıda ilave ederek 2 bardak dolusu suyunu koyun ve sebzeler
Yumuşayıncaya kadar haşlayın.sebzeler kafi derecede pişince daha
Önceden hazırlanmışfasulyeler, bulgur, kalan domates suyu, mısır
Tanelerini yemeğe ilave edin. kimyon, tuz, karabiber ve acıkırmızıpul
Biberini unutmayın. bir iki dakika kaynatıp ateşten alın.
Servis tabaklarında yemek üzerine rende kaşar veya parmesan peyniri
Ilavesi ayrıbir lezzet katar.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 10:09 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: