Malzemeler:

4 iri patates
150 gr füme jambon "tavla zarıiriliğinde doğranmış"
2 çorba kasigi zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 dişsarmısak
2 olgun domates
Yarim demet maydanoz
1 limon kabuğu rende

Hazırlanışı:

Tuz ve bir parça limon kabuğu katılmışsuda patatesleri haşlayınız.
Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az
Kavurduktan sonra ince doğranmışsarmısak, kabuklarısoyulmuş
Çekirdekleri çıkarılmışufak kesilmişdomates ilave ediniz.
10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler
Halinde doğranmışhaşlanmışpatatesleri diziniz, tuz ve karabiber
Ilavesinden sonra kısık ateşte kapağıkapalı10 dakika daha pişiriniz .
Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave
Ediniz.sıcak servis yapilir.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:14 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: