Malzemeler:

3 dana incik kemikleri çıkarılmış
1 orta boy soğan
4 dişsarmısak
1 orta boy kereviz
1 çorba kasıgıun
Tuz ,karabiber
1 çay kasıgımercanköşk
2 çorba kasıgıayçiçeği yağı
50 gr tereyağ ı
1 çay bardağı beyaz şarap
Ufak parça limon kabuğu ,defne yaprağı
3/4 litre et suyu
Yeterince muskat

Hazırlanışı:

Soğan sarmısak çok küçük parçalar halinde ,kerevizi küp şeklinde
Doğrayınız. un, tuz, mercanköşk,karabiber birbirine karıştırılır ve incikler
Bu karışıma bulanır.
Fazla un İncikler sallanarak atılır. ayçiçek yağıfırına dayanıklıve kapaklı
Bir kapta kızdırılır. soğan, sarmısak ve kereviz öldürülür ve bu karışıma
Inciklerde konur. her iki tarafıpembeleşinceye kadar kavrulur. kavurma
Kabına limon kabuğu, defne yaprağı, şarap ilave edilir. şarap suyunu
Çekince et suyu konur ve 200 derece ısıtılmış fırına kapaklıolarak sürülür.
Arada sırada et suyu inciklerin üzerinde gezdirilir.pişme süresi bir buçuk
Saatdir. etler pişince sıcağa alınır et suyu süzgüden geçirilir. tereyağ ı
Eritilerek yarım kahve kaşığı muskat sosa katılır. servis tabağına alınmış
İnciklerin üzerine sos dökülür.safranlıpilavla servis edilir.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: