Malzemeler:

4-5 adet hazır milföy hamuru
Üzerine sürmek için:
1 adet yumurtanın sarısı(çırpılmış)
İç harcıiçin:
1 adet küçük boy kabak
1 adet küçük boy havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
(ya da tüm bu Malzemeler:in yerine 1 kutu garnitür konservesi
Kullanabilirsiniz)
Sosun malzemesi:
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ ı
1 yemek kaşığı un (tam dolu olmasın)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Önce iç harcımızıhazırlayalım. bunun için kabak ve havucu soyduktan
Sonra tavla zarıformunda küp küp doğrayalım.
Bir ufak tencereye 2 su bardağı sıcak su koyup, kaynayınca havuç ve
Kabağıatıp, 7-8 dakika kadar haşlayıp, altınıkapatalım. süzüp, zaten
Pişmişolan konserve bezelyeyle karıştırıp, bir kenarda bekletelim. ya da
Garnitür konservesi de kullanabilirsiniz. o zaman haşlamaya gerek kalmaz.
Ikinci aşama da çok çabuk bir biçimde beşamel sosu hazırlayalım. ufak bir
Tavaya tereyağ ıkoyalım, yağerir erimez unu ekleyip, sararıncaya kadar 1-1,5 dakika karıştırarak kavuralım. hemen sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip,
Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. sos kaynadıktan sonra 1 dakika
Daha bekleyip, altınısöndürelim. böylece hazırladığımız sosun içine sebzeli
Karışımıaktaralım ve karıştırıp, bir kenarda bekletelim.
Öte yandan milföy hamurlarınıpaketinden çıkarıp tam ortadan ikiye
Bölelim. her bir parçanın üzerine çırpılmışyumurtadan sürelim. ama
Milföy hamurlarının buzu çözülmüşolmalı. bu arada fırını175 dereceye
Ayarlayıp, içi hafifçe yağlanmıştepsiye milföyleri aralıklıolarak dizip fırına
Yerleştirelim. milföylerin üzeri altın sarısıgibi kızardığında yani yaklaşık
20-25 dakika sonra fırınıkapatıp, milföyleri çıkaralım. ilınmasınıbekleyip
Kabaran milföyleri bir bıçakla tam ortadan keselim ama dibinden
Koparmayın. her bir milföyün içine bir yemek kaşığı kadar beşamel soslu
Sebzeden yerleştirin. servise ılık olarak sunun. eğer çok soğuduysa,
Milföylerin üzerine çok az kaşar rendesi koyup, 4-5 dakika fırına sokup
Çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 09:49 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: