Malzemeler:

500 gr küçük patates
600 gr dana eti
300 gr havuç
300 gr börülce
3 çorba kaşığı sıvıyağ
400 ml et suyu
100 gr süt kreması

Hazırlanışı:

Patatesleri tuzlu suda haşlayın. eti temizleyip kuşbaşıdoğrayın. üzerine
Tuz ve karabiber serpin. havucusoyup dilimleyin. börülceyi yıkayıp
Ayıklayın. küçük küçük doğrayın.
Yağıtavada kızdırın. kuşbaşıeti güzelce kızartıp tavanın içinden alın ve
Sıcak kalacak şekilde bekletin. havuç ve börülceyi tavaya alıp 3, 4 dakika
Kavurun. et suyunu ve süt kremasınıekleyin. 10 dakika pişmeye bırakın.
Etleri tekrar tavaya ekleyin.
Patateslerin suyunu süzün. biraz soğumalarınıbekleyip kabuklarınısoyun.
Patatesi etli börülceye bütün olarak ilave edip tamamını3 dakika kadar
Pişirin.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 09:52 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: