Malzemeler:

2 su bardağı buğday unu
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Önce un ile su karıştırılarak bulamaç haline getirilir. yoğurt, yumurta ilave
Edilerek bulamaç iyice çırpılır. bu bulamaç akıcıbir kıvam alınca, önce bir
Tavaya zeytinyağıdökülür. yağkızdıktan sonra bu bulamaçtan yemek
Kaşığı ile yağın içine kaşık kaşık ayrıayrıdökülür. hamurların her iki yüzü
Kızartılır. bir başka kapta yapılmışve soğutulmuşbalıbu kızaran
Hamurların üzerine diğer bir kaba alarak dökeriz. bu tertip hamurlar
Bitinceye kadar sürdürülür. eğer hazır bal yoksa hamurların üstüne toz
Şeker dökülerek yenir.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:32 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: