Malzemeler:

2 bağpazı,
2 orta boy kuru soğan,
1 tutam tuz,
Mısır unu,
2 kaşık buğday unu,
2 adet yumurta,
Zeytinyağı,
Nane, maydanoz

Hazırlanışı:

Pazılar yıkanır, ince ince doğranır, yine ince doğranmışkuru soğanlar tuz
Ile ovulur, süzgece konur ve üzerine su gezdirilir. sıkılarak başka bir kaba
Alınır. nane, maydanoz, yumurta katılır ve mısır unu ile karışım tavada
Dağılmayacak şekilde kıvama getirilir. bir miktarda buğday unu katılır.
Tavaya dökülen zeytinyağıkızdırılır 1 cm. kalınlığında tavanın içini
Kaplayacak şekilde tahta kaşıkla yayılır, kısık ateşte pişirilir. tava kapağı
Ile çevrilerek pişmeyen yönüde pişirilir, soğuk veya sıcak olarak servis
Yapilir.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: