Malzemeler:

1,5 kg büyüklüğünde bir tavuk(ciğerinin ve yüreğinin olmasıtercih edilir)
70 gr margarin
4 dilim bayat ekmek
Ekmekleri ıslatacak kadar süt
1 demet maydanoz
1 kalın kabuklu limon
2 yumurta
Muskat (mısır çarşısından veya baharatçılardan temin edilebilir)

Hazırlanışı:

Tavuk ciğerini ve yüreğini kıyma makinesinden geçiriniz veya çok ince
Kıyınız. ufalanmışsütte yumuşatılmışekmeği, kıyılmış bir demet
Maydanozu, yarım kahve kaşığı toz halinde muskatıtuzu ve karabiberi ve
Margarinin yarısınıkatınız. limon kabuğu rendesini ve yumurtalarıda
Koyduktan sonra iyice karıstiriniz. bu harcıtütsülenmişyıkanmışiçi
Temizlenmiştavuğun içine doldurunuz.
Tavuğun boyun kısmınıve gerisini harc dışarıçıkmayacak şekilde dikiniz.
Kalan margarini ufak parçalar halinde fırın kabına yerleştirilmiştavuğun
Üzerine koyunuz. 200 derece ısıtılmış fırının orta kısmına üstü açık olarak
Sürünüz. arada sırada suyu, kurumamasıiçin tavuk üzerine
Gezdiriniz.tavuk pembe pembe olmalıdır.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: