Malzemeler:

2 adet işkembe
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirimç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlıkaşığı tuz

Hazırlanışı:

Soğanlar küçük küçük doğranır. pirinç, kıyma ve diğer Malzemeler:
Eklenerek karıştırılır. İşkembeler, peçeteden biraz daha küçük karelere
Şeklinde kesiliri. her birinin içine hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı kadar
Konulur. bohça şekline getirilip, yorgan iğnesi ve ipliği ile dikilir. bütün
Işkembeler doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve
Tuz ilave edilip, 40-60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek
Yenir.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:03 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: