Malzemeler:

1 kg taze ıspanak
40 gr tereyağ ı
1 orta boy soğan rende
30 gr un
1 bardak süt veya et suyu tableti
1 demet maydanoz
2 dişsarmısak

Hazırlanışı:

Ispanakların saplarınıkesiniz ve yapraklarınıbir kaç su iyice yıkayınız ve
Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
Haşlanmış ıspanaklarımümkün olduğunca ince kıyınız veya blenderden
Geçiriniz. tereyağ ınıeritiniz ve rende soğanıkatıp öldürünüz. unuda katıp
Kavurduktan sonra ateşi kısınız ve karıştırmaya ara vermeden süt veya et
Suyunu azar azar katınız.
Koyuca bir beşamel elde ediniz. bu karışıma iyice dövülmüşmacun haline
Gelmişsarmısağı, tuzu ve karabiberi ilave ediniz. son olarak çok ince
Doğranmışbir demet maydanozu da hazırladığımız beşamel sosuna
Yediriniz.
Artık beşamel ile ispanak püresinin karıştırma zamanıgelmiştir.
Her ikisini iyice karıştırıp ateşte bir taşım tıkırdatın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: