Malzemeler:

1,5 kg koyun kuşbaşı
3 çorba kaşığı tereyağ ı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay bardağı et suyu
3 tatlıkaşığı sirke
4 adet domates
1 tutam mercanköşk

Hazırlanışı:

Bir cezvede sirke ve bir tutam mercan köşkü 1 saat bekletin. mercanköşk
Sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya
Bırakın.
Et parçalarınıuna bulayın. tereyağ ıve zeytinyağıkarışımınıbir tavada
Kızdırın. una bulanmışet parçalarınıilave edip etler nar rengini alıncaya
Kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü sirkeyi gezdirin.
Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın. et suyu
Ilave edin.
Domateslerin kabuklarınısoyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp
Şeklinde doğrayarak etlere ekleyin. tavanın kapağınıkapatarak etler
Yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. ocağıkapatıp bir süre dinlemeye
Bırakın.
Dırdır kebabınıservis pirinç pilavıyla tabağına alın. İnce kıyılmış
Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 10:06 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: